Het inloophuis wordt aangestuurd door een stichtingsbestuur. De dagelijkse leiding is in handen van twee parttime coördinatoren, Jonneke Klomp en Willeke Hoogstraten. De coördinatoren vormen met een aantal stafleden de staf. Daarnaast zijn er ruim 90 vrijwilligers. Bestuursleden, stafleden en vrijwilligers werken op vrijwillige basis. De coördinatoren worden conform de cao welzijn & maatschappelijke dienstverlening beloond.

Visie

Vanuit een christelijke identiteit willen we ons inzetten om praktisch iets te kunnen doen voor de ander. Iedereen is welkom in Inloophuis Domino, ongeacht afkomst of religie. Het inloophuis is een huiskamer waar mensen kunnen komen om een praatje te maken, een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen of er gewoon even te zijn.

Historie

1893

Historisch pand

Het inloophuis bevindt zich in een historisch pand, gebouw De Haven, in de binnenstad van Gouda. 

In 1893 werd het pand in gebruik genomen door dertien Joodse bewoners. Het kreeg de naam 'Centraal Israëlitisch Oude Mannen- en Vrouwenhuis voor Nederland en de Koloniën'

Vervolgens

Het pand is daarna gebruikt voor kerkelijke/diaconale doeleinden

1995

Ontstaan van Inloophuis

Het inloophuis is ontstaan vanuit een initiatief van vrijwilligers van koffiebar ‘t Spuigat in 1995

2011-2013

Plaatsing Stolpersteinen

2011-2013 zijn er Stolpersteinen geplaatst op het trottoir voor het inloophuis. Dit zijn gedenktekens voor degenen die in gebouw De Haven hebben gewoond en in de oorlog zijn gedeporteerd  

2020

Inloophuis Domino 25 jaar!

Al 25 jaar is Inloophuis Domino een huiskamer voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Honderden vrijwilligers hebben zich door de jaren heen ingezet voor het inloophuis, of doen dat nog steeds. 

Het bestuur: 
  • Ton van den Brink – Voorzitter
  • Thea Olbertijn – Personeel
  • Bas Luiten – Financiën
  • Peter van Apeldoorn – Algemeen
  • Jan Haan – Fondsenwerving
  • Bep Schuilenburg – secretariaat