Geen categorie

Speciaal bezoek bij Inloophuis Domino: ‘aangename verrassing’

Speciaal bezoek bij Inloophuis Domino: ‘aangename verrassing’ – Al het nieuws uit Gouda (goudsepost.nl)

GOUDA • Hoog bezoek bij Inloophuis Domino op donderdag 21 september: burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Anna van Popering aten een hapje mee met de bezoekers van het inloophuis tijdens de gezamenlijke maaltijd. Voor de bezoekers een aangename verrassing: ‘Er liep direct een aantal bezoekers op hen af.’

Op de kopse kant, waar normaal gesproken de vrijwilligers zitten, namen deze keer de burgemeester en wethouder plaats. ‘Om te zien en horen hoe het gaat bij Domino. Het is eigenlijk het gevoel als thuis in een klein gezin’, vertelt coördinator Jonneke.

Op het menu: een rundvleessalade, Hollandse gehaktballen met snijbonen en aardappelgratin en een citroencake met vanillesaus toe. ‘We hebben niet verteld dat er speciaal bezoek kwam, dit is wat onze vrijwilligers voor een klein bedrag bij elkaar zoeken. Maar soms zijn er vrijwilligers die er zelf nog wat bijleggen’, legt Jonneke uit. Het Inloophuis opent vier dagen per week de deuren voor mensen die ‘behoefte hebben aan warmte’, legt Jonneke uit. ‘Het is een diverse groep die gebruik maakt van onze activiteiten. Er komen vaste bezoekers, maar het gaat niet om een vast kliekje.’ De vrijwilligers serveren op iedere doordeweekse dag, behalve vrijdag, om 17.30 uur een maaltijd voor een klein bedrag. ‘En we zijn vanaf 15.00 tot 22.00 geopend, op dinsdag zelfs om 11.30 voor een seniorenmaaltijd. Dus bezoekers komen ook langs voor koffie, een praatje of om de krant te lezen.’

Lovende woorden
In een samenleving waarin ouderen steeds langer thuis wonen, zijn plekken als Domino hard nodig, merkte Anna van Popering op. Het Inloophuis wordt draaiende gehouden door zo’n honderd vrijwilligers. Ook daar kregen ze lovende woorden over van het bezoek.

Tijdens de avondmaaltijd werd dan ook geapplaudisseerd voor de inzet van de vrijwilligers. ‘Zij zorgen ervoor dat deze plek een lichtpuntje is voor bezoekers.’ Tegelijkertijd ziet de organisatie dat het aantal vrijwilligers even snel toeneemt als afneemt. ‘Daarom zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen en omdat we afhankelijk zijn van subsidies en giften ook naar nieuwe donateurs.’

Het Inloophuis organiseert regelmatig andere activiteiten, zoals een crea avond, bingo of een kledingbeurs. Kijk voor meer informatie en contact op de website: www.inloophuisdomino.nl

Foto’s: Sandra Zeilstra 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *